Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 28. februar 2013

Dag 2 og 3 i valpenes liv

Noen nye bilder av valpene fra tirsdag og onsdag kommer her. Dolores er travelt opptatt med å passe på valpene, men kommer ut innimellom for å hilse på oss og få noe godt å spise. Hun er veldig blid, og veldig opptatt av hva som foregår på kjøkkenet.
Hun kjenner jo alle husets rutiner. Igår var det et hjertelig møte mellom Dolores og Tingeling.  Tingeling har begynt å venne seg til at Dolores bor inne på badet, men liker å ligge utenfor på puten sin for å følge med.
Tingeling og jeg gikk tur til Døvlingen i finværet igår.
Inatt har det vært roligere i valpekasssen, men jeg er stadig innom og kikker, og for å passe på at alle får komme til.



En liten iherdig tispe



Tingeling utenfor valperommet







Fred og ro i valpekassen i dag tidlig




tirsdag 26. februar 2013

Dolores prøvevinner i Småland Taxklubb

Igår landet medlemstidsskriftet fra Taxklubben i postkassa, og der var det store nyheter å lese.
Smålands Taxklubb hadde skrevet en artikkel, om klubbens virksomhet i 2012:

Dolores i farta i de smålandske skoger.


 "Nu skal vi plocka fram lite guldkorn från höstens prov.
Her hadde vi til skilnad från det internationella provet nordiskt deltagande. Som om inte det var nog så gick en norsk strävhårstik fram och blev provvinnare. 
Benkemyras ZL Dolores
 fick ihop en 1:a rå med 50 EP, och får en inteckning i Kurt Ericsson VP, och får även efter särskildning mot Jagtmax's AN Altezza en inteckning i Kajsas MP som den beste strävhårstiken på alla prov i 2012.  Hon er nämligen 3 månader yngre än Altezza och deras poängrad var exakt lika."

Så kom endelig drevprøveprotokollen, og Dolores fikk 6 både på søk og jaktlyst. Hun jobbet så iherdig for å få reist dyr, at det var moro at hun ble belønnet for det.

Mirkagårdens Tingeling
stilte også på prøve i Småland. 
Hun hadde ikke sin beste dag, men  premiering ble det:
 1. RÅ 43 EP.

Tingeling


Valpene dag 2

Inatt ble det travelt for en påpasselig og litt engstelig matte. Jeg camperte på madrass nede i 1. etasje, og var nok inne på badet for å sjekke minst 7-8 ganger, og våknet av hvert eneste lille pip fra valpekassen. Dolores strever litt med å få lagt seg ned, for hun er så redd for å legge seg på de små. Det går seg nok til etterhvert, når hun blir mer erfaren. Hun har allerede en imponerende teknikk med å vippe dem opp for å få vasket dem i rompa.
Nå er det rolig i huset, og det er godt for Dolores. Akkurat nå ligger Tingeling og soler seg i vinduskarmen, men hun er like oppmerksom som meg på hver eneste lille lyd  fra valpene.






Hele kullet i en liten haug, mens Dolores er ute og tisser.

Dolores vasker den ene valpen.

Her er de 4 tispevalpene.

Hannvalpen nærmest.



mandag 25. februar 2013

Dolores har fått valper

Idag fikk Dolores sitt første valpekull. 
4 tisper og 1 hann ble født i formiddag. 
Alt er bra med mor og barn. Jeg legger ut noen bilder nå, så kommer mer etterhvert.














Tingeling ligger på pute utenfor badet for å følge med på hva som skjer.







Rådyrene på isen

Her er bildene jeg tok av rådyrene dandert utover isen. 
Det begynner etterhvert å bli mange liggegroper der ute.











søndag 24. februar 2013

Smak av vår

Det var et flott syn som møtte meg, da jeg sto opp igår tidlig; 6 rådyr lå lettere henslengt i hver sin grop ute på tjernet, mens 2 stykker sto på fóringsplassen. Bilder kommer imorgen.
Mildværet kom igår, og Dolores ville være en del ute. Hun ble også med Tingeling og meg en tur opp til postkassene, før hun snudde og ville hjem igjen.
Vi gikk hjem med henne, og så ble det en lengre tur på oss to andre i det fine været. Dolores satt på pute ute på trappa og ventet på oss, da vi kom hjem.
Nå er hun så rund, at det er vanskelig for henne å hoppe opp i sofaen. Hun vil helst holde seg på gulvet, og jeg har flyttet ned til gulvnivå selv, for at hun skal få kose, slik hun pleier. Bortskjemte hunder? Kun det beste er godt nok for slike flotte jenter.

Dolores på vei hjem


Tingeling på musejakt.


Hjem til Dolores, som ventet på oss på trappa.

lørdag 23. februar 2013

Hurra for pappa Zecar

Idag gratulerer vi Dolores sin pappa, 
Hissmovallens Zecar 
med følgende avlspriser:

VERONI SANDSTRÖMS KENNEL SPORTS MINNEPRIS
og
DEIKAPOKALEN

Disse prisene får han for sine  avkoms resultater på jaktprøver og utstilling.
Zecar får Veroni Sandströms minnepris for tredje gang på rad, og Deikapokalen for andre gang på 3 år.
Mange gratulasjoner til Dag og Yvonne Lihuvudh på Hissmovallens kennel.





fredag 22. februar 2013

Noen av dyrene våre


En liten gjeng ute på isen

Liggegroper og tusenvis av travle fotavtrykk

På vei fra fóringsplassen

Fra en annen fóringsplass - stjertmeisen på plass.

Fra den hjemlige arena -
Dolores vokter steikeovnen.

Tingeling passer matlagingen fra sin faste plass

torsdag 21. februar 2013

Dolores som valp

Dolores sammen med kullsøsknene sine på Benkemyra.
Fra venstre Baluba, Dolores i midten og Lukas til høyre.



Dolores koser på fanget.
 Da hun var bitteliten, og hadde rast fra seg,
var det bare fanget mitt som var godt nok, når hun ville sove.

Dolores i det grønne.


onsdag 20. februar 2013

Ut i det fine været

Igår ble damene med på kjøretur for å hente fór. Vi stoppet på veien, og gikk en fin, liten tur. Jeg ser at Dolores ikke er like lett på foten lenger, så nå er det nok best at hun får slappe av hjemme. De to siste dagene har hun latt være å hoppe opp i yndlingsstolen sin. Hun forstår det selv, at hun må være forsiktig nå. Det er jeg glad for, for hun er temmelig uvøren. I forrige uke hoppet hun rett ned fra sofa-armlenet, og da ble jeg litt bekymret.

Dolores på tur

Tingeling 


tirsdag 19. februar 2013

Dag 55

Dag 55 av drektighetstiden. Nå er alle melketennene hos valpene forkalket. Korsrygg, ribbein og virvler er ferdig utviklet, og Dolores begynner å bli tung nå.
Av og til kommer det noen små overraskede pip fra henne. Da tror jeg hun kjenner at det er noe som rører seg i magen hennes. Hun drikker mye, og er fortsatt like glad i maten sin. Og jeg, jeg er myk som smør når det kommer til de to små damene - og synes litt synd på henne.


Dag 53 i fosterutvikling hos hund.

Dag 55 - og dagen i dag.

Tingeling er forøvrig den som koser seg mest i valpekassen på badet. Der ligger hun, kveld etter kveld. Fra før har hun pleid å ligge der inne på en liten rund pute, men nå har hun det riktig så standsmessig.
Hun er så godt som ferdignappet, bortsett fra litt pels på potene. Ut av den rufsete pelsen, åpenbarer det seg nok en gang en nydelig, liten dachs. Hun er så fin i kroppen og fjeset, at jeg bare går og ser på henne og smiler - og forstår viktigheten av at strihårsdachser skal nappes.
Dolores blir ikke så raggete som Tingeling, men trenger likevel napping. Det skal jeg ikke plage henne med nå, men tar det når hun er ferdig med amming og valpestyr.

mandag 18. februar 2013

Fristende rådyr og gode minner

Igår ville damene absolutt ned til rådyrene. Etterpå ville Dolores rett inn igjen, og da hadde ikke Tingeling heller lyst til å gå på tur alene. Igår ettermiddag hadde vi 9 rådyr ute på isen nedenfor fóringsplassen. Det foregår nok noen maktkamper med de forskjellige gruppene som holder til her nå.
Lørdag derimot tok jeg dem med meg til Hallingby, og vi gikk en tur til Døvlingen - det nordligste av de 4 tjernene på østsiden av Ådalselva, som starter med "vårt" Motjern. Dolores ville snu da vi kom til enden av tjernet, så vi returnerte til bilen med henne. Så tok Tingeling og jeg oss en ekstra runde.
På 1990-tallet hadde vi noen vintre med lite snø, og hvor isen lå snøfri både langs elvekanten og på tjernene. Da hendte det at jeg spente på meg skøytene og tok med meg  Daksi (Gläfsebos Irka), den første dachsen vår og gikk noen kjempefine turer. Isen var helt prima, men den største utfordringen var Daksi, som ville saumfare elvekanten etter mink. Det gikk litt i rykk og napp, med mye snusing, men vi koste oss begge to.


Dolores -
 fortsatt lett på foten, men god og rund, 
og med veldig oppmerksomme ører.

Tingeling 




Tingeling vil hjem igjen til Dolores -
og gjerne en sving nedom fóringsplassen også.




søndag 17. februar 2013

Finsk Championat-diplom til Dolores

I går kom Dolores sitt Championat-diplom i posten fra Den Finske Kennelklubben. 
Nå venter vi på drevprøveprotokollen fra Smålands Taxklubb, slik at vi kan få registrert det svenske championatet hennes.
Vi vil jo gjerne ha det nordiske jaktchampionatet hennes registrert i kennelklubben her hjemme, slik at valpekjøperne får registreringspapirene på sin valp med riktige titler på begge foreldrene.








lørdag 16. februar 2013

Bruksavelspriser til pappa Egon

Idag vil vi gratulere  
NORD J(D)CH SU(D)CH Hammarskallets Egon 
og matte Helena Gustafsson
 med 
Bruksavelpris i Bronse, Sølv og Gull.

Som dere vet, er Egon pappa til...


...denne vesle, flinke jenta, 
vår egen Tingeling,

..og snart også pappa til Dolores sitt første valpekull.


fredag 15. februar 2013

Tingeling

De siste dagene, har vi hatt fine turer. 2 av dagene har jeg tatt med meg damene og reist til andre turområder. Da blir det litt mer spennende for Dolores, som aller helst vil være hjemme og spise. Igår gikk vi fin tur her hjemme, men idag var det bråstopp etter postkasssene.
Dermed var det bare å snu  og sende Dolores inn. Hun er fortsatt like lett på foten, kvikk og spretten, men hun er litt sær om dagen.
Tingeling og jeg foret rådyrene og kikket litt etter spor. Hun hoppet og spratt i snøfonnene, og var i skikkelig humør.

Tingeling i farta


Denne lille damen er nå i sin 51. dag av drektigheten, 
og i disse dager skjer forbeiningen av ambolten i øret,
samt de siste beinene i skallen hos de små valpene.