Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 1. mai 2010

Hurra. Vi feirer 1.mai


Dolores

Tingeling
Dolores, Tingeling og jeg feirer 1.mai med å komme oss ut i skogen, tidlig på morgenen, for å trene blodspor.
Det regner, skogen er øde, bortsett fra én jogger, og de to jentene er klare. De vet hva som skal skje, men den ene må vente på tur i bilen, og protesterer litt.
Så er Dolores igang, og hun går fint. Hun klarer seg forbi noen fristende oppspark etter hjortevilt, nøler litt, men kommer seg videre. Hun går i fine bukter, stopper av og til opp, og har lyst til å ta sporet på overværet. Som alltid går hun i ring rundt sporslutten og rådyrkløven, før hun til slutt tar "byttet". Fint tempo idag.
Tingeling vil helst sette av sted i full galopp etter å ha funnet sporstarten, og må bremses litt på tempoet. Hun går fint, men vil også opp med nesen for å ta været. Idag går også hun i bukter. Blodopphold på rett strekke går fint. Blodopphold i vinkel går også bra, hun begynner å lære seg å ringe for å finne blodsporet igjen. Når vi nærmer oss sporslutt, vil hun først følge sporene mine istedet for å finne rådyrkløven, men ringer den til slutt fint inn.

Ingen kommentarer: