Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 30. august 2010

Årets første slipp


Idag tok vi en tur til Aasbraatan for å slippe Dolores med GPS-peiler for første gang. Vi slapp henne og satte oss ned på hver vår stubbe. Hun søkte rundt, men idag var det ikke dyr å finne. Etter en stund  koblet vi henne og skulle forflytte oss litt lenger opp i terrenget, men da støtte vi desverre på en flokk kuer på beite. Da var det bare å snu, for det er uaktuelt å slippe henne med en slik flokk i nærheten.
De har et stort beiteområde, som rekker fra Sigdal og ned til Krøderen, så egentlig er det sjelden vi pleier å møte på dem. Forhåpentligvis blir de snart hentet hjem.
Jeg husker en gang da Daksi fortsatt levde; Ole hadde vært på bukkejakt alene og skutt et dyr. Daksi og jeg skulle gå opp for å hjelpe til, og møtte selvfølgelig flokken med kuer. Da var det bare å komme seg over bekken med bikkja, og smyge seg forsiktig forbi.

Ikke den mest begivenhetsrike dagen idag altså, men det kommer mange dager og turer etter dette. Dessuten må vi venne oss til å bruke GPS'en og bikkjene må venne seg til å gå med senderen i "ryggsekk" på ryggen.

Men , masse kantareller fant vi på vei tilbake til bilen.

2 kommentarer:

Yvonne Lihuvudh sa...

Det kommer säkert att bli en spännande höst med dessa två jänter.

Angela sa...

Vi gleder oss veldig til å se hvordan de utvikler seg. Dolores viste gode takter i fjor, med mange fine drev. Vi håper utviklingen fortsetter i år. Lille Tingeling skal også få prøve seg.