Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 14. august 2010

Ekspedisjon i solskinn og regn.


Sjögren 29, S1 - "Aperitif del Barco"

Igår øste regnet ned her hjemme, og vi hadde planlagt tur ned til båten for å ta mål til ny dørk. Vi har en båt som ikke er serieprodusert, men kun finnes i 2 mahogney-utgaver, og 3 i plast. Mats Sjögren, i sin tid seilmaker og regattaseiler, konstruerte båten for å få den akkurat slik han ville.
Sønnen til Mats Sjögren eier idag S1, vi er de stolte eiere av S2.
Det har imidlertid blitt litt lite sjøliv de 2 siste årene. Med ville og gærne dachsvalper, er det en utfordring, og noe vi alle må venne oss til.
På vei ned til båten, reiste vi innom Magasinet, som selger jakt og friluftsutstyr, for å se på Garmin Astro, GPS-peiler.
Vi kjøpte en Edén-peiler for 2 år siden, men har nå latt oss imponere over alle superlativer om Garmin Astro. Vårt største ankepunkt har vært størrelsen på halsbåndet med peilen. Vi synes den er for stor for små dachstisper.
Men, nå er vi de stolte eiere av en liten "ryggsekk" (jaktdekken for Garmin Astro) til å plassere peilen i, og er nummer 119 på liste for å få kjøpt peilen. Det later til at "alle" skal kjøpe seg GPS-peiler i år, men vi regner med å få den ganske snart.

Nede ved båten, kunne vi konstatere mye groing på propellen, og da var det bare en ting å gjøre. Jeg måtte uti for å skrape propell, og igår synes jeg vannet var kaldt!! Men, hadde jeg ikke gjort det nå, ville det blitt verre å bade om noen uker. Og det er noen år siden jeg begynte å bli nøye på badetemperaturen.





Tingeling ved sjøen. Trebåten i bakgrunnen er vår.


Dolores som liten valp på båttur.


Liten hund i stor båt.

Ingen kommentarer: