Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 2. september 2010

Tingeling og Dolores i skogen.

Igår var det Tingeling som ble sluppet for første gang. Hun har vært som en liten baby hele tiden, og ganske uselvstendig i forhold til Dolores. Hun henger på Dolores hele tiden, og derfor var vi spente på hvordan hun ville oppføre seg uten "storesøster" i skogen.
Planen igår var å gå inn fra to steder for å slippe først Tingeling, deretter forflytte oss for å slippe Dolores. Tingeling svinset litt rundt, før hun begynte å søke rundt. Hun kom tilbake flere ganger for å sjekke at vi var på plassen vår, før hun forsvant avgårde. På den siste turen, var hun rundt 400 meter fra oss, før hun begynte på sporene sine tilbake. Vi sto på en høyde og så at hun jobbet iherdig, men så begynte hun på sporene ned mot bilen, og da trengte hun litt hjelp.
Vi blåste 3-4 ganger i jakthornet på 100 meters hold, slik at hun fikk retningen, og da kom hun i full fart. På videoen blåser vi for siste gang, og, som dere ser, det er ei blid lita jente som kommer tilbake for å få pølse og kos. Vi koblet henne selvfølgelig ikke, og hun svinset litt rundt beina våre og spiste bær en stund før vi avsluttet.
Så var det tilbake til bilen og forflytte oss for å slippe Dolores. Stor iver fra hennes side, men dårlig med dyr i terrenget. Det må sies at vi ikke kom avsted før langt på dag, grunnet nattevaktjobbing.  Ikke det beste utgangspunktet for hundene, da det er mye aktivitet i området på dagtid.
Det beste er jo å komme seg avsted tidlig på morgenen. Tiuren på vei hjem ble således det nærmeste vi kom viltkontakt igår. Ikke så verst opplevelse det heller, synes jeg.

2 kommentarer:

Elin sa...

Härligt och se!! Satt med ett stort smajl i ansiktet när jag såg filmen :D

Angela sa...

Vi og! Vi ser på videoen og smiler vi også.