Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

søndag 17. oktober 2010

Lang dag og langtur for Dolores

Idag sto vi opp 0530, og kjørte til Sigdal og Aasbraatan på såpeglatt føre, og møtte et rådyr midt i veien mellom Krødsherad og Sigdal.
Slapp Dolores litt etter kl.0800, og hun jobbet iherdig en god stund på en fot hun ikke klarte å rede ut. Etter et par timer, koblet vi henne og gikk lenger oppover i Aasbraatan og slapp henne på nytt.
Etter liten stund, kom det et hyggelig par på tur, som vi hadde en lang prat med. Vi viste dem GPS'en og de var veldig interessert. Dolores forsvant, og paret snudde for å gå ned igjen. Så kom Dolores i en fryktelig fart nedover veien, og et stykke nedi der startet losen. Det viste seg å være rådyr, som antagelig hadde blitt støkt av de folka vi nettopp hadde snakket med. Losen gikk over bekken, og rett ut, viste det seg etterhvert.
Da hun var 4,2 km unna, sluttet GPS'en å kommunisere med senderen. Etterhvert begynte vi å bli nervøse for at hun skulle gå mot riksveien, så jeg gikk ned til bilen og tok meg en tur i den retningen hun hadde forsvunnet. Ingen Dolores å se, så jeg dro tilbake og tok med meg Tingeling oppover til Ole på post.
Det varte og rakk, og nervene tok oss litt, så Ole dro nedover, mens vi satt igjen på post. Langt om lenge, ringte han for å fortelle at GPS'en hadde begynt å virke igjen, og at hun var på vei tilbake.
Tingeling og jeg gikk over bekken mens vi ventet på Dolores, og kunne konstatere spor etter 2 rådyr. Så dukket det opp ei sliten, men blid lita jente, som ble løftet over bekken og fóret med pølse.
Det ble en tur på nesten 2 mil for henne idag, så nå ligger hun innpakket i ullteppet sitt og sover.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stå på Dolores! Dette går veien!

Angela sa...

Dolores og jeg sier tusen takk.