Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 16. mai 2011

En gang jakthund - alltid jakthund

Ny blodsportrening, og idag ble det store utfordringer for begge to. Dolores gikk sitt spor først, og det var klart fra første stund, at andre ting var mer interessante. Når hun begynner å skjære brått ut og ta overværet, vet jeg at det har vært dyr der nylig, men hun tar som regel sporet opp igjen når jeg gir kommandoen.
Det ble nødvendig flere ganger idag. Hun visste nøyaktig hvor sporet lå, men rådyrene hadde beitet der inatt, og da kan det røyne på for en lidenskapelig jakthund.
Siste del av sporet, fra de to siste vinklene, gikk det strake veien med rett fokus. Idag tok hun seg til og med tid til å markere sårleiet.

Dolores

Tingeling kom ganske raskt opp i samme uføre, for der hun gikk idag, der er det ofte rådyr. Det var vill snusing og væring fra første stund, og jeg måtte sette henne på sporstarten. Så bar det spornøye avsted, til hun skulle krysse rådyrtråkket. Da ville hun helst følge det, men under over alle undere; da jeg ga henne kommandoen, tok hun jammen opp sporet igjen.
Noen avsporinger til underveis, men også hun visste nøyaktig hvor sporet lå, og kom til sporslutt i fin stil.
Idag var det moro å se at Tingeling også lar seg korrigere, når hun kommer litt ut å kjøre. Utfordringen blir å lese henne så godt, når det ikke er jeg som har lagt sporet.
Det er lett å bli usikker selv når man er på sporprøve, og vite når det bærer galt avsted. Derfor prøver jeg å observere dem alt jeg kan, for å se hvordan de oppfører seg underveis i sporet.
Mitt fokus er minst like viktig.

Tingeling


Tingeling klarer minst to ting på en gang

Ingen kommentarer: