Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

søndag 13. november 2011

Lang dags arbeid

Tur til Aasbraatan i går, og Dolores fikk 1.slippet. Det ble en lang økt, hvor Dolores strøk avgårde på en gammel harefot. Det var forøvrig det ferskeste som var å komme over igår, og hun jobbet iherdig med å få ut haren, men lyktes ikke med det. Noen harer er smartere enn andre, og denne var nok vrien, for Dolores har hatt flere fine hareloser før.


På fot

Vi satte oss ned, og bestemte oss for å la henne holde på. Det ble ganske kaldt etterhvert, og til slutt blåste jeg henne inn på 600 meters hold. Hun kom fint inn, fikk en bit av matpakka og fikk være løs en stund til før vi gikk tilbake til bilen. Da hadde hun tilbakelagt nesten 20 km, og det var på tide å slippe Tingeling.


Igår var det ikke lett å lage bål, for det var veldig fuktig vær.

Øde skog

Aasbraatan virket helt tom for dyr igår. Vi vet jo ikke om elg-jaktlaget har vært der de siste dagene, men en hogstmaskin holdt på i nærheten igår, og det skaper mye uro.
Den eneste foten Tingeling var innom igår, var fuglefot, og det er det jo ingen vits i. Etter noen timers søk, og da det begynte å bli mørkt, ga vi oss.


Skumringstimen:
Tingeling på vei tilbake til bilen.

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Vad mysigt det ser ut med elden. Ja våra Zecar hundar de kan de. Tyra sprang 2.7 mil på drevprov igår och höll i 6 tim, första pris blev det :-)