Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 9. november 2011

Tingeling i farta

Igår var det ny tur til Aasbraatan. Litt kjøligere vær, og tåke som ikke helt klarte å slippe taket.
Tingeling fkk 1.slippet, og strøk avgårde på en fot. Hun kom raskt tilbake og fant rette veien, og da bar det i full fart oppover og losen var igang etter ca 15 minutter.

Tingeling på fot

Hun fikk seg en fin rådyrlos, som varte i 1 time og 15 minutter, inkludert et tap ved en kryssende skogsbilvei. Hun brukte litt tid på å rede ut tapet, så det gikk nok noen minutter.
Jeg satt på strengen, og hørte bare litt av losen. Ole derimot fikk fornøyelsen av å høre losen klinge høyt og vakkert i skogen.
Ole blåste henne inn, da hun hadde snudd, og hun kom blid og glad. Forflytning og nytt slipp, men da ble det ikke noe nytt uttak.


Ole og Tingeling på vei tilbake til meg

Med Dolores ble det litt mer kludrete. Hun tok ut dyr etter et ganske kortvarig søk, og etter en stund på fot, bar det avsted. Vi ble litt engstelige for at hun skulle jage elg, så Ole gikk for å sjekke spor. I mellomtiden, kom en lassbærer kjørende ned til veien fra hogstarbeid oppi skogen, samtidig som jeg så på GPS'en at Dolores holdt på lenger ut på skogsbilveien. Jeg dro avgårde med bilen for å passe på, og jeg så at losen gikk nordover før den svingte mot riksveien.
Samtidig ringte Ole for å fortelle at en elghund plutselig hadde dukket opp rett ved ham. Da begynte vi å tenke på elg igjen.
Jeg blåste henne inn, for dette ble litt skummelt. Hun kom, men hadde ikke lyst til å ofre losen. Rask forflytning for å slippe henne igjen, etter å ha sjekket spor. Det viste seg å være rådyr, men når losen går mot veien, er det bare en ting å gjøre.
Hun holdt på et par timer, uten å få reist dyr igjen. Vi holdt på å fryse r.... av oss, men Dolores var i sitt ess.
Lang dag, og skumringen kom da vi satt i bilen igjen.


Dolores

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Bra jobbat av Tingeling. Det är inte skoj med vägarna. Jag är så glad att vi har marker utan stora vägar, det var villkoret när vi sökte arrenden.
I helgen blir det ut för oss igen.