Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 14. juli 2012

Hardangervidda i regn - del I

Da har vi avviklet en særdeles våt uke på fjellet. Været har vært ustabilt og helt uforutsigbart, og vi har stort sett kommet klissvåte hjem fra tur hver eneste dag; både mennesker, hunder og utstyr.
Jeg er ikke av dem som er avhengig av fint vær for å kose meg  på tur, men denne gangen ble det litt trøsteløst. De grå, ruskete dagene er de beste, synes jeg, og særlig for fisket, men det er så mye vann, at ikke en gang fisken vil bite.
Vannet går nesten inn i båthuset, og steinene ved vannhenteplassen vår, er helt under vann.

På vei til fjellet.
Nesbyen mot Rukkedalen i tåke.

Inne ved hytta -
Lågliberget i tåkedis.

Blitzen fanger regndråpene en sein kveld -
utsikt mot Patnos og Kolsfet.

Samme tid, samme sted -
dette bildet er tatt uten blitz.

Lågen mot Lågliberget

Denne dagen gikk vi oppover langs Lågens "østside", til vi så deltaet hvor Heinselva og Lågen renner sammen. Vi skulle finne igjen restene etter en gammel steinbu. Sagnet sier at den ble satt opp av noen mennesker fra Vestlandet, som rømte fra Svartedauden. Et firkantet "avtrykk" er fortsatt synlig, samt åpningen til steinbua. Menneskeskapt? Uten tvil. Vi fant den for mange år siden, da vi fulgte Johannes Dahls anvisninger i en av bøkene hans. Vi fant den denne gangen også, på en av høydene der stien svinger vekk fra Lågen.
Vi snudde og gikk litt nedover igjen for å finne en plass hvor det var mulig å komme ned med damene, og finne en brukbar leirplass. Vi rakk å lage et fint bål, før regnet virkelig begynte å pøse ned.
Det ble en svært våt tur ned til båten, og over til hytta igjen. Men - foran peisen er det alltid bra å oppsummere dagens tur.




Ole og Dolores

Bjordalshøgdin

Beitende hund og øldrikkende mennesker.

Tørking av klær -
mesteparten måtte henges ute, og tas inn for tørking i puljer.

Flere bilder og rapporter kommer - følg med følg med.

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Trevlig men blöt tur vad man kan se. Här har det varit skurar idag men nu fin kvällsol.