Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 13. september 2012

Lang los for Dolores

Dolores fikk æren av å få førsteslippet igår. Vi møtte noen bærplukkere da vi skulle parkere, og de marsjerte rett ned i Aasbraatan mens de snakket så høylytt med hverandre, at vi hørte dem på langt hold.
Dolores dro avsted på en gammel fot, før hun raste videre og tok ut rådyr lenger ned i Aasbraatan. Uttaket kom etter noen få minutter på fot, og det bar avsted. Ole gikk for å se etter spor, og etter ca 15 minutters los, dukket det opp et beite av mødre og unger, som skreik og bråkte så fælt, at den losen kom til å bære langt avsted.
Vi hørte henne over en kilometer unna, og da losen hadde vart i over 2 timer, gikk vi etter henne. Da vi var på 600 meters hold, begynte jeg å blåse henne inn, og etterhvert hørte vi henne oppe ved skogsbilveien som går over til Krøderen.
Hun begynte å bevege seg mot oss da hun var på 150 meters hold, og kom, selv om hun hadde mest lyst til å fortsette. Årets første los for henne varte i nesten 2 og en halv time.
Det ble en litt dryg tur tilbake til bilen for oss, men Dolores var like kvikk.

Så var det Tingeling sin tur, selv om det begynte å bli litt seint. Hun fikk være løs et par timer, men fikk ikke reist dyr. Kuene på beite hadde nettopp vært der, og det lå ferske kuruker overalt. I tillegg fikk vi et skikkelig regnskyll med en påfølgende haglskur, som gjorde oss både våte og kalde.
Vi avsluttet i 1630-tiden, og neste gang er det Tingeling sin tur til å få førsteslippet.

Dolores i et rolig øyeblikk.
 Det er stort sett nesten umulig å få tatt bilder eller vidoer av henne når hun er løs,
for hun er som et olja lyn
 
Kvikk Tingeling i farta
 
 

2 kommentarer:

Yvonne Lihuvudh sa...

Verkar som små damerna är i fin form och det blir nog en spännande höst med många fina rådjursdrev.
Hälsningar från Krokom/ Yvonne

Angela sa...

Smådamene er i form ja, og vi ser fram til en fin høst med med mange gode opplevelser med Dolores og Tingeling. Vi håper på en høst som ikke blir altfor våt. Gode høsthilsener til dere på Hissmovallens også.