Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 10. september 2012

Til fjells for å vinterstenge hytte

Nå har vi vært en rask tur opp på Hardangervidda for å stenge for vinteren. Bjordalsnutan hadde fått et hvitt dryss på toppen siden forrige gang vi var der oppe, så vinteren er i anmarsj - ihvertfall så høyt til fjells.
Vi kom opp til kaldt høstvær, og kald hytte. Det tok over et døgn før vi fikk varmen innendørs. Hytta vår er jo av den enkle sorten, og alt går sin naturlige gang der oppe. Vi er glad i hytta akkurat som den er. Det er en klar fordel, synes vi, å ha en hytte uten innlagt vann og strøm. Når vi har stengt for vinteren, trenger vi ikke passe på noen ting, for hytta sover sin vintersøvn, uavhengig av vær og vind.

Damene elsker å være på hytta, og finner sine faste plasser i stoler foran peisen, eller under dynene i senga. Tingeling graver seg ned under både laken og varmelaken.
Den første natten blåste det veldig opp, og slik skulle det fortsette helt til det begynte å løye lørdag kveld.

Ved den første bommen
 
 
 
 
 
 

Grunneierne fisker med garn i Ossjøen hver høst.
For oss som kjøper fiskekort, blir fisket dårligere for hvert år.
Vi har nesten sluttet å fiske der,
 og på butikken sier de at salget av fiskekort nesten er halvert de siste årene.
 
 
Selv om mye skulle ordnes i løpet av vårt korte opphold, ble det tid til en liten tur opp på fjellet. Det blåste fortsatt kraftig, men vi hadde ly på en av de faste plassene våre.
Da ble det bål og kos, med alt som hører til.
 
Denne vesle gutten og jeg er et supert team når det gjelder å lage bål.
Her koser han seg med muffins.
 
På vei hjem fra tur
 
Utsikt mot Ossjøen og Ean turisthytte
 
Dolores
 
Tingeling
 
Høstmørke ute, kveldsstemning inne
 
 
 
Endelig stilnet vinden
 
Vinterstengte hytter -
like vemodig hver gang