Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 22. oktober 2013

Annemor i skogen og det første snøfallet

Igår begynte den første snøen å dale ned, da vi kjørte innover mot Hensetra i grålysningen. Ikke mye, men nok til å legge et hvitt dryss over landskapet.
Ole ble satt av lenger ned for å postere i nærheten av der losen buktet så fint for Tingeling i forrige uke. Jeg slapp henne nedenfor setra, og det virket først ganske dødt. Etter en times tid, fant hun rådyrspor, og uttaket kom ganske raskt. Den losen ble ikke lang, for rådyrene gikk over elva på nøyaktig samme sted som for noen uker siden. Hun kom tilbake til meg, og vi beveget oss videre nedover. Lenger nede ved elva kom hun over en gammel fot, som hun ikke ville gi seg på. Etter et par iskalde timer uten noe mer action, avsluttet vi for å gå tilbake til bilen med Tingeling, og for å hente Annemor.







Dette var andre gangen vi slapp henne. I starten gikk det litt langsom. Hun satt og så seg litt rundt, lyttet litt på lyder, spiste litt på en pinne og gravde litt, før hun etterhvert fikk farten opp. Hun tok seg noen fine runder, og var ivrig etter å bruke nesa. Hun fikk trent på å ta sporene sine tilbake til oss, og det er jo veldig viktig. Jeg vil gjerne se at hun kan det, innen det bærer avsted etter dyr.
Det ble en fin treningsøkt med 7-8 tilbakelagte kilometer for henne, mens vi holdt på å fryse oss fordervet i det kalde været. Dolores ble ikke sluppet igår, så hun får førsteslippet neste gang.


Litt langsom Annemor i starten.


Etterhvert ble det litt mer fart på henne.


Annemor











Vi kom over denne store gropa igår. Det synes ikke så godt på bildet, 
men det må jo være en gammel fangstgrop. Den er kantet med stein.