Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 31. mars 2016

Vår og livlige valper

Det blir mer og mer liv i valpekassen for hver dag som går. De kravler rundt og reiser seg mer og mer opp på alle fire. Hodene spretter opp når det bjeffes i gangen, og de har begynt å orientere seg mot utgangen av valpekassen. De sutter på neser og fingre, og to tanter står parat til å kose seg med valpene, når Dolores synes det er greit. 
Det nærmer seg tiden for første negleklipp, men det må gjøres når Dolores er ute, for hun blir stresset når jeg tar dem ut av kassen. Hun legger hodet sitt på dem, og ser på meg med triste øyne, og da får jeg ta det litt skånsomt og ikke uroe henne mer enn nødvendig.
Våren er her, og det er helt herlig. Tranene dukket opp i forrige uke. Vi har ikke sett dem, men hører dem nede ved Semmentjern. I går dukket en sommerfugl opp, og den første gåseflokken på vei sydover lettet fra elva for noen dager siden. Jeg stoppet opp og beundret organiseringen da de lettet fra elva, og poisisjonerte seg elegant for å ta fatt på ferden videre.
Dolores vil være med på tur hver dag, men føler seg tryggest når vi kan holde på rundt på eiendommen, med kort vei hjem. I går gikk vi et stykke før hun ville ned mot myra. Det ble ville tilstander med Annemor i full los på ferske rådyrspor. Etterpå trålet vi eiendommen, og endte opp med et besøk i hundegården.
Der ble Tingeling vill og gal, og sprintet rundt, mens de andre spiste fjorårsgress.









Herlig barmark på den gamle jernbanetraseen.


Rådyrene har vært og gnagd bark borte på myra.


Tingeling i solveggen.


Annemor nyter solen.





Bukken var på besøk her om dagen.

Ingen kommentarer: