Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 21. oktober 2016

Første slipp for lille Sang

I går slapp vi lille Sang for første gang. Planen var egentlig å slippe han først, deretter Tingeling.Slik ble det dessverre ikke. Da vi satt i bilen, og nesten hadde kommet til Sokna, oppdaget først jeg at jeg hadde glemt kameraet mitt. Litt ergelig, men en bagatell. Ole sitter litt i det stille, og ergrer seg over glemske meg, inntil han plutselig kommer på at han har klart å glemme jakken sin hjemme.
Det er definitivt ingen bagatell, så da var det bare å reise hjem for å hente jakken, og da gikk det nesten en og en halv time ekstra.
Vi slapp Sang øverst i Aasbraatan, der det er mindre sjanse for å treffe på vilt. Vi vil at han skal venne seg til å være løs, gå ut i søk og lære seg å ta sporene sine tilbake til oss. Å slippe han rett på dyr, er helt uaktuelt.
Først startet han med å bjeffe på en stubbe, spise litt på en pinne og virke ganske babayaktig. Deretter sprang han etter dalende blader og fuglekvitter, før han begynte å ta små runder og komme fint tilbake til oss i sporene sine. 
Rundene ble større og større, og han dro avgårde på et gammelt spor. Vi så på GPS'en at han ringet, og gikk videre. Han holdt på lenge på et sted, og Ole gikk nærmere for å observere han.
Han var ca 200 meter ute, før han snudde og gikk nøyaktig på sporet sitt tilbake. Han kom i full fart og fikk belønning av oss begge. Deretter tok han Oles spor nøyaktig nedover der hvor han hadde gått, og tilbake igjen, før vi avsluttet økten. Det ble 5 km, og en passe start for en liten gutt på 7 måneder.
Tingeling ble det dessverre ikke tid til å slippe, da vi måtte rekke tilbake til Hønefoss for å hente bilen min på verksted.



Sang er klar for sitt første slipp.















Ingen kommentarer: