Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 9. juni 2010

Lågliberget

"I den første tiden jeg kom inn over Vidda, var det meget som var annerledes enn nå. Utenfor befolkningen i de nærmeste fjellbygdene var det få som kjente Vidda, det var ikke mange turister eller fiskere der om sommeren. Om høsten i jakttiden var disse også borte og jegerne hadde fjellet for seg selv."

Slik begynner Johannes Dahls første bok om hans eventyr på Hardangervidda. Det startet i 1904 med jakttur til Imingseterdalen med en kamerat, men det var først i 1907 han reiste opp til terrenget innved Lågen med tilhørende hytte "Høljabu", som skulle bli hans faste oppholdsted i mange år.
For å komme dit inn, gikk turen hele Sæterdalen fra Dagali langs Ossjøen, og over vadet i Lågen ved Kolsfet. På vei til Høljabu første gang, hadde han gjort avtale om overnatting på setra Lågliberget, som tilhørte Liverud i Uvdal.
Johannes Dahl skriver:
"Sent på ettermiddagen nådde vi alle fram til Lågeliberget og tok setra i besittelse.
Stedet har navn etter det tunge, mørke fjellet, som med et 200 meter høyt, nesten loddrett stup henger truende ut over den smale skråningen mellom ura under fjellfoten og Lågen, hvor setra ligger. Dette stupet ser en på lang avstand nesten hvor en er på denne kanten av Vidda"

(Begge sitater fra Johannes Dahl: "Hardangervidda - Viddas eget liv")

Ingen kommentarer: