Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 2. mai 2016

Blodsportrening med Tante Elses DT Ludde

Lørdag kveld la jeg Luddes første fullverdige blodspor i øsende regnvær. Det hadde regnet og sluddet hele dagen, og marka var gjonnomtrukket av vann.
Sporet hadde ligget 17-18 timer da Ludde med familie ankom. Vi fikk en vanskelig start, med ferskspor rett etter sporstarten. Det sluttet å regne i løpet av natt til søndag, og det er rimelig å anta at det hadde vært dyr og beitet. Ludde fikk litt problemer, og gikk av blodsporet. Vi tok han tilbake til sporstarten, og fikk han forbi det kritiske punktet. Det var tydelig å se at han tok opp sporet, og gikk i vide bukter i et utvannet og bredt luktfelt.
Blodopphold på rett strekke og første vinkel tok han suverent, markerte sårleie, og ringet flott i de to neste vinklene med blodopphold i den ene.
Han fulgte sporet som krysset en gammel tømmerdriftvei uten å nøle, men gikk tilbake for å kvalitetssikre. Deretter var det strake veien via fjerde vinkel til sporslutt, som han tok på overværet. Alt i alt en fin økt, med entusiastisk hund og fører.
Ludde har vokst seg til, og har blitt en fin unghund med vakkert preg.
Etterpå ble det 1. Mailunsj og valpekos, mens Ludde måtte hvile seg i bilen grunnet valper og Annemors løpetid.























Kos med små og store hunder.





Frøken Fjong koser med Annemor.


Hegrebesøk ved båtplassen.

Ingen kommentarer: