Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

søndag 16. mai 2010

Blodsportrening og regnvåt søndag




Idag våknet vi til oppholdsvær, som skulle vise seg å holde en stund. Litt før kl.0800, var damene og jeg klare til å dra avsted for å gå blodsporene.
Tingeling går det første sporet. Hun er flink, ivrig og ringer fint. Strever litt med den ene vinkelen, men finner ut av det. 50 meter før sporslutt, tar hun været av rådyrkløyven, og går uten nøling til sporslutt. Så blir det litt kosetygging på rådyrkløyven, og et par kjøttboller til slutt.

Så er det Dolores sin tur, og hun vil heller gå på ferske harespor. Jeg tar henne tilbake til sporstarten og gir henne kommandoen "gå spor". Den kjenner hun godt, og går fint til etter stykket etter første vinkel. Så vil hun aller helst ned i en liten krull, der haren helt sikkert har vært.
To ganger må hun tas tilbake på sporet, før vi er ved sporslutt. På vei tilbake til bilen, med rådyrkløyven i kjeften, vil hun rase til skogs igjen for å finne haren.
Vel, vel, ingen er perfekte, og idag hadde hun mer lyst på harejakt.
så har regnet startet, og vi er våte innen vi kommer til bilen. Dolores får kose seg med rådyrkløyven i forsetet, før vi reiser hjem.

1 kommentar:

Ole sa...

Enig med deg Dolores! Fersk harefot er hakket mer interessant enn 15-timer gammelt blodspor.Du er tilgitt.