Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 23. august 2010

Den fjerne historien


Minnestein reist 1961.

Det gamle trekorset. Jeg vet ikke hvor lenge det har stått der.

Idag skal det handle om minnesteinen over et offer for Svartedauden. Et gammelt trekors og en minnestein står på stedet, når man reiser innover mot Ossjøen fra Dagali. Historien forteller at folk flyktet over fjellet fra Vestlandet, for å unnslippe Svartedauden. En av dem døde, og ble gravlagt på dette stedet.
Graven ble åpnet en gang, og det ble konstatert beinrester etter et ungt menneske.
Det sies også at en familie kom seg over fjellet, og bosatte seg langs Lågen, ovenfor Kolsfet. Vi har sett rester etter hustuften, der hvor Johannes Dahl beskriver det i en av sine bøker. Man kan tydelig se et gjengrodd, firkantet omriss i landskapet.
Jeg hadde et lite håp om at plassen skulle være tegnet inn på noen av de gamle kartene jeg fikk fra Statens Kartverk, for disse steinbuene har jo stått i århundrer, men det, gjorde det ikke.

Ingen kommentarer: