Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 16. august 2010

Sauetrening

Idag har vi vært på sauetrening med Dolores og Tingeling. Dolores var avsted ifjor også, og måtte ha 2 støt med strøm. Hun begynte å lose og jage sauene med en gang. Etter to støt, ga hun seg, og da vi testet henne uka etter, var hun ikke interessert.
I år fikk vi vite at at NJFF råder folk til å teste unghunder etter et år, for å være på den sikre siden.
Dolores var ikke særlig tøff idag da saueflokken kom mot henne, så hun slapp å få støt. Og har nå et bevis for gjennomført kurs, som bør holde 2 år.
Lille Tingeling syntes sauene var kjempeskumle, og slapp støtet idag hun også. Neste uke blir hun testet igjen, og får forhåpentligvis sitt bevis hun også.
De små damene var lykkelige over å få komme tilbake til oss.

2 kommentarer:

Elin sa...

Vad innebär detta? Elin

Angela sa...

Hei
Det er trening for å være sikker på at hundene ikke jager sau når de er på jakt. I Norge går det mye sau på beite, og hvis jakthunder jager sau, har grunneiere rett til å skyte hunden.
Treningen går ut på at hunden får et halsbånd på seg, som styres av en fjernkontroll. Hunden føres i line inn på et beite med sauer. Hvis hunden begynner å jage etter sauene, får de et elektrisk støt. Hvis de fortsetter, får de et støt til. Etter en uke, testes hunden igjen for å se om den har lært.
Tingeling var redd sauene, og trengte ikke å få støt (:
Dolores derimot, måtte ha 2 støt ifjor, før hun ga seg.