Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 9. september 2010

Utstyrsfriker og skrotnisser

Ikveld; en liten refleksjon over utstyr og friluftsklær. Et innslag på Dagsrevyen forteller at det har vært en voldsom økning i kjøp av friluftsklær og utstyr  de siste årene.
Jeg synes det er litt interessant, fordi vi alltid har flydd rundt på fjellet og i skogen  som to "skrotnisser". Gamle klær og gammelt utstyr, bortsett fra fiskeutstyret og våpen, da så klart. De siste årene har vi imidlertid "dresset" oss opp i flott utstyr, og føler oss nesten litt jålete.
En liten historie fra 1994: Da hadde vi en fantastisk tur på  Hardangervidda; 8 dagers marsj fra Vestvidda til Østvidda sammen med nevø Anders og kamerat Vegard. de to med Hærens gamle feltstøvler; Ole og jeg i gummistøvler.
Men, det som kanskje tar kaka: Ole bar sin gamle Bergans sekk med meis og uten magebelte. Vi bar vel mellom 15 og 20 kg hver. Turen var en opplevelse, vi fullførte alle med stil.
Morsomt å tenke på nå, selv om jeg helt klart ser fordelen med gode klær, så lenge det ikke utarter til reint jåleri.

Ingen kommentarer: