Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 25. april 2011

3 dager ved sjøen

Ikke for å ligge på latsiden, men for å pusse båt. Vi liker arbeidet, og når været i tillegg er strålende, blir det trivelig på båtplassen.
Vi har bodd ute på Verdens Ende, og der er turterrenget flott for to dachser og en dame. Riktignok krydde det av hyttefolk der ute, men går man ut mellom 6 og 7 om morgenen, har man hele området for seg selv. Dolores og Tingeling var veldig ivrige; andre lukter enn det de er vant til, og mye rådyr. Jeg så dem hele tiden, og damene hadde lukta av dem i nesa.


To damer utforsker stranda


Tingeling ved sjøen

Damene ved sjøen

Utsikt mot Færder fyr
(forstørr bildet og fyret kan skimtes midt i bildet).

I går lakket vi strøk nummer 2, og har ellers fått gjort det vi skulle. Jeg må skryte litt av lakkarbeidet vårt. Teknikken lærte vi av en båtbygger, da vi skrapte ned og omlakkerte båten for noen år siden.
To gardintrapper; Ole går foran og fordeler lakken med rulle, jeg kommer etter med fordriver. Opp og ned av gardintrappene, flytte dem videre og ta felt for felt. Det kritiske er overgangene mellom hvert felt. Er vi for treige, eller er det kaldt i været, blir det ikke så bra.
Synes vi, da, men de fleste andre blir like imponert hvert år. Igår kom den snille, hyggelige seilbåtformannen og sa: "hvis dere hadde startet lakkeringsverksted i Hønefoss, hadde dere fått mye å gjøre."
Det er alltid hyggelig med ros.

Blank båt

Nylakkert hekk

Ole klargjør lakken

Utsikt fra båt på land

På en av morgenturene, kom jeg over dette veiskiltet


Ingen kommentarer: