Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 7. juli 2011

Jaktlyst og blodspor

Jeg la to blodspor i forgårs, og gikk med damene i går tidlig. Dolores, viltsporchampionen, overgikk seg selv i interesse for ferskspor. Jeg satte henne tilbake på blodsporet flere ganger, men hun var ikke interessert. Vi kom oss gjennom, for hun vet hvor sporet går, men andre lukter er mye mer spennende. Tror jeg skal forsøke å legge et "svensk" spor for henne, hvor man i tillegg til blodet, drar rådyrkløven i hele blodsporets lengde.
Så er det vel bare å gi seg jakten i vold, når høsten kommer.

Tingeling var mer fokusert, og hadde sporet i hodet og nesa hele veien, men klarte ikke å la være et par bjeff, da hun krysset et ferskspor. Rådyrene beiter der om natten, men hun fulgte sporet videre. Og kløven er like god hver gang. Det knases og tygges med så stor iver, at den kosen må bli kort, hvis det skal være noe igjen av den.


Tingeling spiser rådyrkløv

Ingen kommentarer: