Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 21. september 2011

Litt av en dag i skogen

Gårsdagen ble en opplevelse i skogen - på mer enn en måte. Vi dro avsted til Aasbraatan litt seinere enn planlagt, og slapp Dolores kl.0930.
Det skulle bli en dag med GPS-trøbbel, mer eller mindre hele tiden.
Dolores arbeidet på en nattgammel harefot fra vi slapp henne og til klokken var nesten 13, før hun fikk ut haren. Det kan vel være både positivt og negativt at hun er så tro mot det hun starter på, men hun gir seg ikke og er veldig standhaftig.
Losen startet utenfor hørehold og gikk ut av hørehold etter ca 50 minutter, hvor losen gikk rundt oss. Problemet vårt var at vi mistet kontakten med peileren hennes mesteparten av tiden, og det er en utrolig guffen følelse. Det er jo så mye vann nå og vannstore bekker og grøfter, at det er veldig ubehagelig å ikke vite hvor hun er.
Ole gikk ned til der vi mistet kontakten, og kom midt i losen fra sin posisjon. Jeg satt igjen på strengen hennes, der vi visste hun hadde gått, og fikk etterhvert losen rundt meg.
Losen gikk ut av hørehold oppi åsen, og kl.1445 kom hun tilbake i sporene til Ole.
Blid og glad liten frøken, og det var vi også- veldig glade for å ha henne trygt tilbake. Nå skal vi kjøpe nytt batteri til senderen, for det har vært noe rart med ladingen på den hele tiden.



 
Harelosen går

Så var det forflytning, og slipp av Tingeling, som ikke var helt i form igår.
Det begynner å bli noen uker siden løpetid, og hun er litt preget av syklusen. Hun tok seg noen runder, men var ikke veldig motivert, så vi avsluttet etter ca 1,5 time.



Tingeling


Ingen kommentarer: