Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 19. oktober 2011

Ny antenne fra Garmin

Endelig - 2 dager uten GPS-problemer.
Nå har jeg kranglet med support-avdelingen til Garmin i flere uker, og endelig fått tilsendt en ny antenne til DC40-enheten. Jeg fikk jo vite at det har vært problemer med en del av antennene, og likevel måtte jeg bli sint for å få dem til å forstå at det ikke er jeg som er idiot, men at noe er feil. Med ny antenne, har alt fungert helt utmerket. Ingen spørsmålstegn, ingen mistet kommunikasjon i det hele tatt. En stor lettelse, men ikke veldig god reklame for Garmin, at det er så vanskelig å kommunisere med dem.

Med elgjegere i aksjon hele tiden, vet vi ikke fra kveld til kveld hva som skal skje morgenen etter. Det blir litt uforutsigbart, men vi må passe på når det er "ledig" i skogen og komme oss ut.
Derfor ble det turer både mandag og tirsdag.
Mandag ble en begivenhetsrik dag. Jeg slapp Dolores i et skogholt like ved et beite, for å se om hun klarte å rede ut hvor dyrene hadde gått etter nattbeiting.
Det var moro å se hvor fint hun jobbet på fot, etterhvert ned mot jordene, før hun kom opp igjen og "fant" dyrene litt opp i Aasbraatan. Da kom uttaket etter 15-20 minutters jobbing.
Det ble los i 90 minutter, med et avbrudd hvor hun måtte hjelpes over en stor bekk, og hvor losen dessverre gikk over veien 3 ganger. 1 rå med 2 kalver fikk trimmet seg skikkelig, og det fikk jammen meg Dolores også.
Hun er som et olja lyn om dagen, og derfor har jeg ikke fått et eneste bilde eller video-opptak av henne.

Så var det Tingeling sin tur, og med henne trener vi mest på søket. Hun er veldig ivrig, men er ikke riktig så selvstendig som Dolores enda. Hun er både lydhør og lydig, og kommer raskt når vi kaller henne inn.
Vi var ute med henne noen timer, men det ble ingen los denne gangen.


Tingeling på fot

Gårsdagen ble ikke riktig så begivnhetsrik, men det ble mange timer ute. Begge ble sluppet etter tur. Dolores er kvikk, effektiv og var veldig iherdig på en gammel fot. Hun holdt på så lenge, at vi til slutt måtte hente henne før mørket kom.
Tingeling var ute på slipp, og trente søk. Det ble noe arbeid på fot, men ingen uttak. Hun virker litt preget etter løpetid for tiden. Jeg håper det snart går over.
Det er fint å se at begge er i god form, og kan tilbakelegge store avstander uten å bli verken utslitte eller sårbeinte. Vi mennesker er litt mer signe idag. De små damene kan kose seg foran ovnen; jeg må nok få gjort et stykke arbeid.





1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Vad trevligt! Vi har ju så lite rådjur så jag vet inte hur jag skall träna Tyra och Ayla. Skall ha drevprov för Tyra snart, hon saknar ju en etta. Vi skall försöka åka till Norge inom kort. Ayla behöver mer träning men med inga rådjur , hur skall det gå? Sedan har vi älgjakten kvar och har flera djur att skjuta...