Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 22. oktober 2011

Rådyr for Dolores

Idag kom vi oss avsted mens det ennå var mørkt, og var på plass i Aasbraatan da det nettopp hadde lysnet. Jeg satte av Ole, slik at han kunne postere, før jeg kjørte og slapp Dolores lenger ned i Aasbraatan.

Dolores på slipp

Hun var på fot med en gang, og uttaket kom temmelig raskt. Losen dro oppover i skogen mot velteplassen, over bekken, tok en runde før den krysset bekken tilbake, og dro oppover mot Eilevsåsen (og i Oles retning).


Dolores, på rådyrfot


Dolores, tett på fot, rett før uttak

Så rotet det seg til med to gaulende bikkjer på kryssende los (?). Losen snudde og gikk ned mot bygda og tok en runde på et jorde. Så gikk den oppover igjen og rett i fanget på Ole, som skjøt en bukkekalv i et følge på 3 rådyr.


Dolores, på rådyrfall
Etter en liten inspeksjon, hadde hun en liten stålos på rådyret før hun begynte å rive og slite i dyret. 







Tingeling på Dolores sitt rådyrfall.
Hun ble etterhvert hentet i bilen, og fikk være med på moroa, hun også.

4 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Grattis! Fint stort rådjur, var det hennes första? Tyra hugger i direkt i rådjuret.

Yvonne Lihuvudh sa...

Gratulerar så mycket till Dolores rådjursfall, så bra jobbat.
Kramar till smådamerna. Ha det bra allesammans.

Hälsningar från Krokom

Angela sa...

Takk til begge to. Dolores sto opp av kassen sin idag, og gikk rundt i hele huset for å snuse etter rådyret. Det henger i kjelleren, og lukten siver opp i huset.
Vi har en annen video, hvor hun biter og river mer i rådyret, men hun var litt forsiktig først. Det var Dolores sitt første rådyr. Nå må vi spare de vi har igjen. Smådamene må jo ha noe å jage på. Så får vi håpe vi kan felle et for Tingeling også i løpet av sesongen.

Lindsjö taxar sa...

Det är likadant här. Vi måste spara på rådjuren. Vi har inga. Det blir problem nu när alla drevprov skall igång.