Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 8. oktober 2011

Tingeling i rådyrlos

Igår ble det ny tur til Aasbraatan.
Ingen elgjegere i sikte, så da ble det slipp på begge to.
Tingeling fikk første slipp, og var i gang på en fot med en gang. Etter ca 10 minutter, kom uttaket. Losen gikk ned mot gårdene nedenfor Aasbraatan, før den snudde og forsvant langt innover, og etterhvert ut av hørehold en stund, før vi igjen kunne høre henne. Det er jenta si med stemmeprakten i behold.
Losen varte i hvertfall i 55 minutter, ut fra det vi kunne observere. På veien tilbake, kom hun innom Ole da han blåste henne inn, og tok sporene sine fint tilbake til meg.

Tingeling på vei tilbake til bilen etter en fin los



Vi slapp Dolores etterpå, men da hadde det begynt å blåse så voldsomt, at forholdene ble vanskelige. Hun var ute en stund, men vi hørte ingenting, så det ble med noe arbeid på gammel fot, før vi koblet henne og reiste hjem.
Men, neste gang blir det Dolores på første slippet.

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Skoj! Vi får inte jaga i helgen då det är älgjaktstart på måndag. Någon gammal sed att det skall vara tyst i skogen före älgjakt.

Angela sa...

Hei
Hos oss begynner elgjaken samtidig som vi kan jakte rådyr med hund. Vi pleier å holde oss unna i starten, men da har ihvertfall elgjegerne laget mye uro i skogen. Vi hadde en tur også på tirsdag, men da tor jeg de hadde vært der nylig, for det var ikke dyr å finne - kun fugl, og det er ikke noe særlig for drevhunder (: