Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 31. januar 2012

Om nettsøppel og Dagaliseterdalen i vinterskrud

Det er helt utrolig hvordan nettsøppelet klarer å finne veien også til en blogg.
Nå har jeg fått flere varsler om kommentarer lagt inn på noen av mine gamle innlegg. Idiotiske  reklameinnslag om alt fra golf i Algarve til Viagra-piller. Jeg lover at alt blir fjernet så fort jeg får varsel om det.
Til alle dere andre, det er bare hyggelig å få kommentarer om det som denne bloggen faktisk handler om.

Kan forresten melde om at Dagali idag hadde 32 kalde grader. Har Dagalingene flaks, får de én frostfri måned i året, nemlig juli. Slik er det å bo i en fjellbygd. Det er flere ganger vi har blitt overrasket av is i båten om morgenen, og holdt på å gå på "rattataen".
Nå er imidlertid fjellet kledd i vinterskrud, og jeg bringer noen gamle bilder fra påsken 2005. Det var den påsken vi gikk til Høljabu for å se bua hvor Johannes Dahl holdt til på fiske og jaktturer i mange år.
En av påskene uten hund, men jeg husker godt den påsken da Daksi (Gläfsebos Irka) gikk 10 mil på skiturer. Da var hun 13 år gammel, og Ole sydde en liten rød hundesele til henne, maken til de han pleide å sy til sledehundene sine. Daksi så ut som en liten innpakket julegave i selen, og gikk på med godt mot. Det er kun én ulempe med kortbeint hund på skitur; det går veldig sakte i nedoverbakkene.


Helårsbrua ved Hølen på vei til Raudhellern på Hardangervidda

Angela på vei til Høljabu

Ole ved Høljabu


En liten rast på vei til Heinseter


Ved peisen - noen år og færre rynker siden



1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Fina bilder. Nu blir det kallt även i södra Sverige. Det skall bli ett par dm snö i Småland på torsdag hua...men nu är rådjursjakten slut idag. VI har dock fått en bra och lång säsong mot förra året. Nu räknar vi ner till 1 okt tills rådjursjakten börjar igen :-)