Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 10. september 2012

Høstens første slipp

Så kom endelig dagen for to små damer. Vi dro til Aasbraatan her om dagen for årets første trening.
Vi slapp Tingeling først, for hun er den som trenger mest trening på søk.
(Dette innlegget kommer veldig seint, fordi jeg har hatt pc-problemer. Hvis det virker litt rotete, beklager jeg, men det er skrevet i to omganger.)
Så tidlig på året er det alltid veldig stille og lite vilt å observere. Jeg tror det har noe med beitedyrene å gjøre.
Tingeling svinset rundt, og tok seg noen runder. Hun jobbet litt på en gammel fot, antagelig hare. Vi avsluttet da vi hørte kubjeller som kom nærmere og nærmere.

 
Dolores ble sluppet litt lenger unna, og dro i vei på et imponerende godt søk. Det var som om hun skulle vært ute dagen før, og ikke for mange måneder siden. Hun forserte et stort område på kort tid, men det ble ikke noe uttak. Men, god trim, det ble det - også så blid og fornøyd hun var hver gang hun stakk innok oss. Glemt var innbildsk svangerskap, piping og graving i tepper.
Nå håper vi beitedyrene blir tatt inn snart, for det er nesten litt dårlig gjort å ha dem gående ute helt til 1.oktober. Småviltjakta starter jo tross alt idag, og det går an å ta litt hensyn, selv om man har retten på sin side.



Ingen kommentarer: