Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 16. oktober 2012

Benkemyras ZL Dolores i vått vær

Øsende regnvær igår, ja det regnet faktisk hele natten, og fortsatte utover dagen. Noen få varmegrader. Snøen kom søndag, da vi var på vei hjem fra besøk i Sigdal. Det ble ny tur til samme sted igår, og en tur i Aasbraatan med damene. Det lå litt hvitt enkelte steder, og litt snøslaps i veien. I høyden har det begynt å bli vinter.
Tingeling var ikke iform igår, og hadde bare en liten tur ut.
Dolores derimot, var i storform. Hun hadde et formidabelt søk, og holdt iherdig på i pøsregnet. 2 timer og 9 tilbakelagte kilometer, uten å få reist dyr. De hadde antagelig holdt seg i ro lenge på andre siden av bekken. Hun fulgte en fot dit, men stoppet og snudde. Jeg kjørte opp etterpå for å sjekke vannstanden i bekken, og forstår godt at hun snudde. Ved kryssingspunktet til rådyrene, var vel bekken 3-4 meter bred.
Dolores er veldig flink til å søke ut i store runder, for så å stikke innom, før hun drar videre. Et supert samarbeid og veldig moro å se hvordan hun jobber. Det var en veldig kald frøken, som ble tørket godt og pakket inn i ullteppene sine etter flott innsats. Litt pølse i belønning ble det selvsagt også.


Dolores på jobb
 
 Godt samarbeid  - Dolores stikker innom
 
 
 
 
 Snø på Grågalten i Sigdal
 
 
 
 Kryssingspunkt for rådyrene
 
 Mye vann  igår
 
 
 

2 kommentarer:

Yvonne Lihuvudh sa...

Dolores verkar vara i topp form. Ser fantastiskt bra ut.Vi har också fått snö som nu smälter bort och det är mycket blött i markerna.

Angela sa...

Dolores er i toppform. Hun har en medfødt fysikk som er så god at vi bøyer oss i støvet. Hun er sterk, spenstig og med en kroppskontroll som er utrolig. Hun blir aldri sliten, og alltid blid. Den perfekte dachs på alle mulige måter :)). Nå skryter jeg veldig, men vi har ihvertfall fått oss to hunder vi er veldig fornøyd med. Lillesøster Tingeling har en annen personlighet, litt mer forsiktig, men den snilleste lille dachs man kan tenke seg. Og hvilket mål, hun har!!
Idag var det veldig mye vann hos oss også, og bekkene går flomstore.