Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 22. januar 2013

Morgenfunderinger

Idag sitter jeg her og tenker på at sola har snudd. Jeg har allerede merket forskjell på lyset. Dagen idag er  iskald med gnistrende klarvær, og akkurat nå tegner flyene rosa striper på himmelen.
Dolores er nå på dag 27 etter parring, og det er fortsatt ikke lett å vite om hun er drektig. Jeg har lest at hormonnivået på en drektig tispe og en tispe som ikke er drektig er helt likt ihvertfall tre uker etter løpetiden.
Ulltralyd kommer vi ikke til å ta, og spesielt ikke nå. I helgen hadde vi en fæl brann på Hønefoss. Det verste var at to mennesker brant inne. De bodde i 2.etasje over veterinærklinikken vi pleier å bruke, og hele bygningen er totalskadd etter brannen.
Det betyr at veterinærene våre er husløse, alt utstyret deres er selvsagt ødelagt, og alt er i det uvisse om hvor de får startet opp igjen. Jeg håper inderlig de kommer raskt igang igjen, for vi har vært veldig fornøyd med dem.
I mellomtiden får vi tenke på andre ting, og igår kom endelig ovnsrøret Ole bestilte tidlig i høst. Vi begynte å pusse opp den gamle ovnen i Aasbraata-hytta i fjor sommer, og trengte et nytt rør. Dimensjonen var riktignok litt uvanlig,men at det skulle ta et halvt år å få det levert, er nesten utrolig.
Vi fikk derfor ikke montert ovnen igjen, og kunne ikke bruke hytta i høst. Nå må vi uansett vente til våren med å få jobben gjort.


Dolores ved Aasbraata-hytta den første høsten hennes, 2008.
Vi fikk sluppet henne noen få ganger, 
før hun ble smittet av kennelhoste, og sesongen brått var over.Og her er Tingeling, høst 2009 i Aasbraatan.
Da var hun litt over et halvt år gammel.Ingen kommentarer: