Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 4. januar 2013

Valper i magen til Nord J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores???

Nå er det en uke siden vår tur til Dalarna for å besøke Egon. Foreløpig vet vi ikke om det er noen valper på gang, så vi må bare smøre oss med tålmodighet.
Vi går spennende tider i møte, og hvis hun har tatt seg, vil vi nok merke forandringer i ukene som kommer.
Dette blir i såfall vårt første valpekull med dachsvalper, og vi føler oss trygge på at utgangspunktet er det aller beste, og at  både Dolores og Egon er av ypperste kvalitet.
Gode jaktegenskaper, sunne og fine individer med svært godt gemytt, og med gode drevlinjer bak seg.

Vi er opptatt av at potensielle valpekjøpere vil ta seg av valpen på best mulig måte; innlemme den i familien og gjøre tingene til rett tid. Mitt inntrykk er at en del mennesker har det veldig travelt med å få jakthundene sine igang, for å kunne skryte av alle fallene den første høsten.
Etter min mening, sier ikke et fall så mye om hundens egenskaper, men mer om posteringer og antall jaktkamerater med på jakten.
Jeg tror tålmodighet og mye tid er viktige egenskaper hos en valpekjøper, som er interessert i å få det beste ut av sin nye jaktkamerat.
Det har blitt en del tyttebærplukking for oss, mens de små damene har fått utforske i sitt tempo og i kontrollerte former.

Dolores 




1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Jag har även med problem att få in bilder på inlägget till ikväll....
Jag väntar på Tyras löp nu...borde bli snart...då blir det till Finland