Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 12. mars 2013

Gullmedaljer fra Finland

Igår kom et uventet brev i posten fra Åland Taxklubb, med to graverte "gullmedaljer" vedlagt. En til Dolores og en til Tingeling. Det er utrolig hyggelig med sånne overraskelser, for vi visste ikke at de sendte ut medaljer til premierte hunder på drevprøvene deres.
Det er godt at man har evnen til å glede seg over de små ting her i livet, for både Ole og jeg syntes det var moro. De små gullplakettene skal jeg montere på mahogneyplater, og opp på veggen skal de etterhvert. Jeg vet ihvertfall om noen små barn i familien vår, som kommer til å bli mektig imponert over slike glitrende medaljer.
Søndag kom det små glitrende sprekker til syne, bak lukkede valpeøyne, og idag tidlig kunne jeg skue inn i flere par vakre øyne på de små valpene våre.
Dolores spiser som en liten hest, men det er ikke lett å få på henne noe. Hun er ganske tynn, og jeg har økt fórmengden gradvis, for at magen skal tåle det. Nå spiser hun tre ganger så mye som hun gjør til vanlig, så får vi se om det hjelper .
Igår klippet jeg negler på tre av valpene, for de har vokst ganske mye. Idag tar jeg de to siste. Dolores synes det er helt greit at vi holder valpene, og stryker dem i valpekassen, men hun blir litt stresset når jeg legger valpene i fanget mitt. Derfor er det like greit å klippe en og en mens Dolores er ute for å bjeffe på rådyrene.


Tingeling sin medalje.

Dolores sin medalje.


Litt dårlig bildekvalitet, men å fotografere polert metall, er noe av det vanskeligste man kan gjøre.
Alt speiler seg. Jeg vet det av erfaring.
Jeg laget en kanne av sølv  for mange år siden, som jeg blankpolerte.
 Den var nesten umulig å fotografere, og måtte puttes inn i et lite telt for å unngå speiling.


Bilde fra valpekassen - tatt i dag tidlig.
Igår var de to uker gamle.

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Ja vi fick en sådan med fr Åland, det var ganska länge efter provet vilket var en överraskning. Det är en fin plakett.
Vad stora de blivit! Ni har väl alla borttingade nu?