Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 27. mars 2013

Valperapport, påskesol og Kong Vinters jerngrep

Sola skinner fra skyfri himmel om dagen, men det er fortsatt så kaldt at snøen ikke smelter på normalt vis. Sola har tatt  grep, og har åpnet litt barmark i kantene, men mer er det ikke.
Rådyrene holder seg fortsatt her. Fóringen pleier normalt å opphøre på denne tiden, men fortsatt ligger det så mye snø, at de ikke finner annen føde.
Damene og jeg var en tur borte på linja til den nedlagte Sperillbanen igår. Der har de tydeligvis holdt til i det siste. Det går et tråkk i rett linje fra fóringsplassen vår, som krysser traseen og går videre ut til elva. Der tror jeg de må følge kanten et stykke oppover for å komme til vann, for elva har bare en smal stripe åpent vann der nede. Det er ihvertfall mot normalt, for på denne tiden pleier det bare å være iskant helt inne ved land.
Igår var valpene på kjøkkenbesøk igjen, og testet transportbur for første gang. Det er viktig at de lærer seg å sove i bur,for da slipper valpekjøperne å få valper som ikke vil inn i buret.
Både Dolores og Tingeling elsker burene sine. Det gjør alt så mye enklere når man skal ut på reise. Så er det jo opp til hver og en hvor valpen skal sove om natten. Hos oss sover damene i burene sine.


Rådyrtråkket fra fóringsplassen mot elva.


Ådalselva på høyde med Motjern - mye is og lite vann.


Liggegrop på den gamle jernbanetraseen.


Tingeling ved brua over innløpet til Motjern.


Litt høyere oppe, er elva mer åpen.


Dolores i finværet.


Valpene koser seg i buret.


Liten tispe, som ser ut til å nyte livet.Ingen kommentarer: