Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 23. august 2013

Morgentåke og høststemning

Høsten nærmer seg. 4 grader de to siste morgenene, og frosten er ikke langt unna. Tåka ligger lett over tjernet, og det er vanskelig å kle seg for en dag på jobb. Kalde morgener og solvarme dager.
Fuglene begynner å samle seg, og i går kom fiskeørna i lav høyde over tjernet.
Den kvelden vi var ute for å sette krepseteiner, var magisk. Blikkstille vann, gyllen rand i horisonten og høye skrik fra tranene i Semmentjern.
Til uken blir det repetisjon på saueaversjonstrening for både Dolores og Tingeling. Etter å ha sett dem i aksjon med sau i nærheten på fjellet i sommer, tror vi det er nødvendig. Vi tar ikke sjansen på å slippe på jakttrening før vi har testet dem. Annemor venter vi med. Vi utsetter ikke en valp for aversjonstrening med strøm. Retningslinjene sier dessuten også at hunden må være fylt 1 år.
Det går både sau og kyr på beite i Sigdal kommune nesten til 1. oktober. De tar knapt inn dyra før elgjakta starter.


Morgentåke over Motjern


Lange ettermiddagsskygger på vei ned til elva for å bade.


Rogna er fin i år - kanskje jeg lager rognebærgelé dette året.


Interessante observasjoner på mine vandringer -
gulpebolle etter ugle, kanskje?

Ingen kommentarer: