Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 12. september 2013

Dolores og Tingeling på årets første slipp

Endelig - igår kunne vi reise til Aasbraatan og slippe Dolores og Tingeling for første gang i år. Det er veldig tørt i skogen nå, for det har ikke kommet regn av betydning på mange uker. Da er det ikke lett å finne dyr. Tidlig ute var vi heller ikke idag.
Da vi kom opp til velteplassen, kom en gjeng kyr gående rett mot oss. Jeg tok Tingeling med meg og slapp henne litt lenger inn, mens Ole fikk slite med en gjenstridig stut, som absolutt skulle bort til bilen.
Tingeling fikk førsteslippet, og var raskt på en harefot. Det dro avgårde først i en retning, gjorde en sving og passerte meg i full fart. Hun holdt på i en og en halv time, før hun fikk tap og kom tilbake til meg.



Tingeling på harefot


Tingeling


Dolores ble sluppet, etter at vi hadde luftet Annemor. Hun raste avsted i full fart, tok en runde og forsvant oppover på tett fot. Vi trodde først det var kyrne; hva det var, vites ikke, for hun kom tilbake etter 10 minutter. Vi tror vel at det kanskje var en elg, og at hun fant det tryggest å snu.
Jeg tok en sving med henne et stykke nedover, men det ble ikke noe ut av det. Enten er det for tørt og for dårlig vitring, eller det er noe innbildt svagerskapstull på gang.
Begge fikk seg ihvertfall en liten trimtur, og vi er i gang.



Dolores slippes


Dolores


Matpause



1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Vi har bara 2 veckor kvar nu, självklart har jag tagit ledigt 1 okt