Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 24. september 2013

Drevhunder på fuglefot

Ny tur til Aasbraatan idag. Vi våknet til minus 2 grader, tåke over tjernet og is på bilrutene. Imorgen starter elgjakta, og vi pleier å holde oss unna den første uka. 
Dagen idag ble nok mest preget av litt underlig adferd og interesse for fuglefot. Slike dager har vi av og til, og særlig i starten av sesongen. Det virker dødt, og det kan ha å gjøre med alle beitedyrene, som blir hentet inn i disse dager. 
Da er fuglefot bedre enn ingen fot. Både Dolores og Tingeling avslører seg på halen som begynner å svirre på en spesiell måte.
Ingen spesielt god dag altså, men strålende vær og fint å være ute. Litt trim fikk vi uansett alle sammen, og så var det hjem til å graving i kasser. Det er nok noe på gang med innbildte svangerskap og tuslete damer.

Jeg slenger på en litt morsom historie fra i går kveld. Ole kjørte fram seks storsekker med ved, og skulle slenge over en presenning. Da han kom inn igjen, fortalte han at det luktet kattepiss av presenningene, og var nøye med å vaske seg godt på hendene.
Så hopper Annemor opp i sofaen, snuser iherdig på buksa og genseren hans, begynner å knurre for deretter å begynne å bjeffe. Presenningen har antageligvis så vidt kommet borti klærne hans, og satt lukt.
Hun ga seg ikke før Ole fikk skiftet og kastet klærne i vaskemaskinen. Luktesansen er åpenbart i orden.
Tingeling


Dolores


Dolores raser som vanlig ut i meget gode og effektive søk, 
men idag skiftet fokuset raskt.På vei hjem fra Aasbraatan kjørte vi innom Jæger og Hund på Sokna for å kjøpe vest til damene. Dolores ble med inn for å prøve, mens Tingeling fikk prøve den da vi kom hjem. Annemor er foreløpig en tynn strek.
Vi vurderer også bestille en lignende vest med lomme til GPS'en på ryggen. Den virker bedre og smidigere enn den vi har fra før.Ingen kommentarer: