Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 6. september 2013

Noen fredagsfunderinger

Helgen er her, etter en travel uke. Damene lader opp til jakten som nærmer seg. Det er som om de forstår at tiden nærmer seg, for de er helt ville om dagen. De opptrer som på søk hele tiden, og igår møtte vi på rådyrspor nedpå myra. Herregud; rådyra hadde gått rundt der nede, og når 3 små damer skal utrede sporene samtidig, i bånd, ja da har jeg min fulle hyre med å holde styr på kostebinderiet.
Samtidig lurer jeg litt på det med innbildte svangerskap og adferd i skogen. Vi får se.
Annemor har prøvd GPS-vesten for første gang. Jeg er ikke veldig begeistret for passformen til den vesten, men foreløpig er hun for liten til å ha GPS'en rundt halsen.
Uansett, hun kommer ikke til å bli sluppet i starten, pga sauen som beiter til 1. oktober, og hun er for liten til saueaversjonstrening. For oss haster det heller ikke. Hun er liten enda, og vi er ikke av de som mener at det haster veldig med knall og fall for en liten valp. Vi skal jo ha glede av henne i mange år, og da er det ikke alltid like lurt å gå for fort fram - etter vår mening.
Dolores var ikke veldig tidlig ute; hun fikk jo kennelhoste den første høsten, og den andre høsten kom snøen veldig tidlig. Hun har blitt en veldig god og stødig jakthund.
Tingeling fikk sin første høst med det tidlige snøfallet. Vi måtte jo reise helt opp til Nord-Vest DHK og Averøya for å komme på drevprøve. Begge gikk til 1.premie der, selv om vi egentlig tenkte at Tingeling ikke var moden nok.









Ingen kommentarer: