Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 17. oktober 2013

Egenrådige Dolores med langlos på ukjent drevdyr og Tingeling med klingende rådyrlos

Igår ble det en lang dag i skogen. Vi slapp Tingeling i grålysningen. Etter en times tid, var hun på fot, med uttak rett etterpå. Det ble en drøy times los som buktet fint oppe i en av høydene nedenfor Hensetra. Dessverre ble det stopp da rådyret gikk over elva, og over i naboterrenget, men losen var en fryd å høre på.
Så var det Dolores sin tur, og hun raste avsted i en forferdelig fart i et stort og langstrakt søk. Etter 1 1/2 time og en tilbakelagt mil, dro hun avsted på en gammel fot. Hun ville ikke gi seg, og klarte til slutt å reise ukjent drevdyr. Det dro langt avsted i en los som varte nesten 2 1/2 time, før hun 
ga seg flere kilometer unna, og tok sporene sine tilbake. Da var det ikke mer tid og dagslys igjen til å slippe Annemor, og vi tobeinte var ganske møre.Tingeling driver rådyr - tatt opp på 300 meters hold.
Sett opp lyden på pc'en!


Tingeling ropes inn.

Dolores ute på søk. 
Hun er uhyre rask og effektiv, selv om hun er litt roligere på denne videoen.


Litt av ruten til Dolores


Etter noen timers herjing på hjemmebane, ble det ro i denne lille skrotten også.


Ingen kommentarer: