Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 28. oktober 2013

En begivenhetsrik dag med Tingeling i farta

Aasbraatan igår - det handler om to flotte loser for Tingeling, om Ole som nesten ble flydd ned av rådyr, om den skumle veien, om stakkars Dolores som ble syk, og lille Annemor som fikk seg en liten luftetur til slutt.
Ole ble satt av for å postere på den faste plassen, mens jeg kjørte videre for å slippe Tingeling.
Det var en travel frøken som raste avsted, fulgte en ikke helt fersk fot, ut på jordet for å utrede beitefot, før uttaket kom oppi skogen.
Ole ble nesten rent ned av ei rå(geit) med kalver, som kom i to omganger. De hadde slik fart at han ikke fikk skuddsjanse. Synd, for losen gikk som det pleier -over veien - og stakkars Tingeling måtte stoppes av meg ettter at hun hadde kommet seg over bekken og nærmet seg veien. Da var hun så fortvilet, at vi bare måtte kjøre for å slippe henne i andre enden av Aasbraatan.
Etter en times tid, ble det ny los - denne gangen hare. Det gikk først i fine bukter rundt meg, før det dro avsted. Lenger ned i Aasbraatan gikk losen på skogsveien, og da ble hun liggende langt bak. Imellomtiden hadde sikkert haren gjort noen krumspring, og gått over bekken, for hun snudde og tok sporene sine tilbake.

Dolores stakkars hadde spist et eller annet tvilsomt hun må ha funnet ute. Hun fikk så akutt diaré at hun hadde gjort fra seg i kassen, da vi kom tilbake til bilen. Derfor, ikke noe slipp på henne. Ole ble ved bilen for å passe på henne, mens jeg tok meg en tur med Annemor for å slippe henne en liten stund.

Igår ville ikke Dolores spise maten sin, og har hatt en litt dårlig natt. Idag virker hun litt bedre, og spiste frokosten sin. Vi blir hjemme idag, for at hun skal få restituere seg. Tingeling kan også godt slappe av idag. Annemor og jeg drar ned for å få kjøpe nye piggdekk. Hun trenger å venne seg litt til biler og folk - som den landsens jenta hun er.


Tingeling på beitefot.
Dere hører bedre enn dere ser, men en liten prikk beveger seg der ute.


Desperat Tingeling, men i god behold


Rett før det andre uttaket.





Losen bukter rundt meg. Hun er litt mer hakkete enn hun pleier.
Haren er vel litt mer utfordrende enn rådyrene.


Annemor

Ingen kommentarer: