Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 10. oktober 2013

Rådyrlos for Dolores og Tingeling

Ny tur og nye slipp i går. Det ble en spennende dag med to fine loser, men ingen skuddsjanse. Det er forsåvidt mindre viktig, og anledningen byr seg nok etterhvert.
Finnes det noe bedre enn å sitte og høre på en fin los?
Tingeling fikk førsteslippet igår, og jobbet et par timer, før noe skjedde. Ole satt postert et stykke lenger oppe enn meg, og hadde sett et rådyr stryke forbi. Tingeling satte i et hyl da hun nærmet seg og fikk ferten av dyret. Så var musikken igang, og losen smalt rundt ørene på oss. Losen gikk litt opp i åsen før den krysset "Væla" flere ganger litt høyt oppe. Etter 45 minutter, gikk rådyret på nytt over elva lenger nede, og da fikk hun dessverre tap, for der nede er den mye bredere. Vi så på GPS'en at hun sprang langs elva. Det så ut som hun var over flere ganger, men det var bare det at hun hadde prøvd seg ut på steinene flere steder, men ikke kommet seg over strykene på midten.
Jeg fikk en fin videosnutt av starten på losen til Tingeling, men klarte dessverre å slette den ved et uhell.
Vi koblet henne, for å få tid til å slippe Dolores også.
Lufting og kos med veslejenta ved bilen, før Dolores skulle slippes.
Ole posterte, og jeg tok med meg Dolores nedover mot kryssingspunktet, hvor rådyret hadde kommet over elva igjen.
Hun er en god samarbeidspartner, veldig kvikk og oppmerksom, samtidig som hun er selvstendig. Idet jeg skulle gå ned til elva for å se hvor Tingeling fikk problemer, hørte jeg Dolores sette igang en 3-400 meter lenger ned.
Det ble en strålende los, som krysset elva lenger nede, og gikk oppover åsen, før den begynte å bukte oppe i det bratte terrenget over mot Damtjern. Vi hørte henne mer eller mindre hele tiden. Ole hadde beveget seg oppover for å postere, men losen fortsatte å gå i ring der oppe, og til slutt valgte Ole å blåse henne inn på 400 meters hold. Da hadde losen vart i 2 timer og 20 minutter.
Nå blir det noen dagers hvil grunnet andre gjøremål.Blid Dolores ankommer, litt sår på snuten, men elelrs i fin form.


Ingen kommentarer: