Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

søndag 23. mars 2014

Skattejakt og rådyrskaller

Igår startet vi dagen med å flå to rådyrhoder, mens vi satte i gang kokingen av en reveskalle. Rådyrskallene  la vi til koking litt seinere. Regnet kom etterhvert, og vi måtte ta oss en pause med varm sjokolade, før vi dro ut på tur med 3 damer og ivrig Pelle med metalldetektoren, som Ole fikk i bursdagsgave for noen år siden.
Tidligere har jeg skrevet om kulturminnene som er registrert i området her, og vi prøvde oss først i gropene på andre siden av tjernet. Ingen utslag der, så vi fortsatte bortover den gamle jernbanetraseen. Der fikk vi utslag hele veien. Ikke rart, for der ligger jo de gamlesvillene, og garantert fullt av nagler. Lenger bort gravde vi opp en halv jernkule, og det ble dagens fangst.
Skal man virkelig finne noe, må man gå systematisk til verks, og jeg tror det blir noen ekspedisjoner på fjellet til sommeren.
Hjemme igjen fra tur med haglebyger innimellom, begynte det møysommelige arbeidet med å reingjøre hodeskallene. Rett etter at vi hadde ryddet opp etter oss, kom regnværet i bøtter  og spann.
Morgenens snøvær har nå gitt seg, og vi skal koke videre på skallene og starte flåing av reven.


Ville damer I


Ville damer II

















Pelle i gang med metall detektoren.





Litt instruksjon fra morfar.




Ingen kommentarer: