Idag ble det fangst i garnene. Vi fikk fin abbor og brasen/brasme.
Brasmene har vi aldri spist; vi pleier å bruke dem til krepseåte. Etter at vi hadde delt dem opp og lagt dem i fryseren, leste vi i en fiskebok at ryggmuskelen regnes som en delikatesse i enkelte land. Vel, vel - vi prøver neste gang, for det er mye og stor brasme i tjernet.
Abborene var kjempefine, fra 1,1 kg og ned il 500 gram. De tre største ble filetert, og skal bli nydelige middager.
Damene fulgte interessert med, og fikk smake litt "sushi"-abbor. Det falt i smak. Deretter ble det tur på damene og meg.
Annemor og den største brasmen.
Annemor og Tingeling lukter på fisken -
Tingeling i kjent stil i bakgrunnen.
Brasmene -
den litt "møllspiste" til høyre, er tygd på av en gjedde.
Finfin abbor.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar