Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 19. mai 2015

Dag 42

I går var dag 42 av Tingelings drektighet. Hun er i fin form, god og rund, men kvikk og ivrig på tur. Jeg tok en tur til Døvlengen med alle tre, og tilpasset turen for Tingeling. Hun har alltid vært helt desperat på alt som rører seg. Småfugler er alltid interessante, og som liten valp klarte hun å drepe en trostunge og sluke en frosk, så skummet sto rundt kjeften på henne. Hun har enda ikke lært, og i går gjorde hun et brått utfall mot en padde, som lå i veikanten.
Paddene skiller ut et giftig stoff fra vorter på ryggen for å forsvare seg, og Tingeling begynte å riste på hodet og det skummet rundt kjeften på henne. Likevel ville hun ikke gi seg, så jeg gikk rett ned til Døvlengen og fikk vasket fjeset og munnen hennes.
Det gikk bra denne gangen, men hunder kan bli veldig syke av slikt, og jeg er jo ekstra redd for henne i disse dager.
Vi har både frosk og padder i tjernet her hjemme, og i disse dager våkner de av dvalen og vandrer til vann for å parre seg. Det betyr noen årvåkne dager for å få dem unna hundegården.

Idag legger jeg også ut noen bilder av en av bukkene soom har holdt til her en stund.


Døvlengen.


Rund Tingeling og litt slankere Dolores.


Beitende Annemor.
Ingen kommentarer: