Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 9. juli 2015

Blodspor og valpelykke

I går gikk Annemor et treningsspor, som ble lagt tirsdag ettermiddag på tørr mark. Regnet høljet ned hele natten, men sporet ble gått i oppholdsvær på formiddagen i går.
Hun gikk bredt, men spornøye i store bukter, og ringet ved blodoppholdene. Et par steder gikk hun ut på hver side av sporet for å dobbelsjekke. Jeg hadde lagt sporet i variert mark, og det var tydelig å se på måten hun jobbet på.
I dette området pleier rådyrene å gå for å komme ned til Storetjern, og hun løftet snuten med jevne mellomrom, men gikk fint til sporslutten.
Alle damene var med meg, og det ble en kort tur etterpå. Tingeling ville bare tilbake til bilen, for hun visste at rådyrkløven lå i bilen. Ikke før vi hadde kommet oss tilbake til bilen, begynte det å hølje ned, og det gjorde det resten av dagen.
Valpene er mer og mer i sving, og utvider territoriet sitt for hver dag. Tre av valpene har vært ute på trappa, og alle vrimler ut fra badet når vi åpner døra. De er menneskekjære og klatrer for å komme opp i fanget når vi setter oss på gulvet. Når seks små snuter skal opp i ansiktet for å gnage på nese og ører, er det så koselig å kjenne den gode valpelukten og de ivrige små potene.
De er helt trygge på Dolores og Annemor, og svirrer rundt dem med logrende små haler. Til helgen er valpene allerede 5 uker gamle, så tiden går altfor fort for oss. For de som venter på en liten valp, er det kanskje annerledes.


Annemor ved sporslutt.











Annemor og valpene.
Hun elsker å kose  med dem, og får ikke nok.

Ingen kommentarer: