Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 22. august 2015

På fersksporprøve med Tingeling og Annemor

I dag kan jeg stolt annonsere at vi har tre offentlig godkjente ettersøkshunder i hus. 

Dolores har vært godkjent ettersøkshund siden hun var litt over et år. Tingeling ville vi vente litt med, og så har tiden bare gått. Nå var tiden imidlertid inne for å gå de nødvendige fersksporprøvene.
De siste dagene har vært preget av mange gjøremål, og da var det moro å avslutte uken med å gå prøver med to av damene.
Det tok faktisk hele kvelden, for det var mye som skjedde. Annemor var først ut, og fikk en stor utfordring med en bøling med krøtter som hadde kommet rett ned i området hvor det var observert rådyr tidligere på dagen.
Flokken var rett ved oss, og stakk avgårde med bjelleklang og mye lyd. Jeg måtte bruke en del tid på å få henne fokusert på oppgaven, for det var selvsagt mye lukt i terrenget. Etter å ha ringet en stor runde, fant hun rådyrfoten og sporet til fullgått tid, og endte rett ved en hytte med ropende barn og bjeffende hunder.
Det ville ikke blitt lett å starte Tingeling i det samme urolige området, så det ble forflytning til annet terreng. Hun gikk ut i søk, og jobbet ivrig til hun fant en ganske fersk rådyrfot, som hun sporet til full tid. Det er moro å observere en rutinert hund, og se hvor fint hun ringer for å sikre seg at hun er på rett spor. Formen er stigende etter valpeperioden, og hun er like ivrig som før.
Dolores ventet i bilen sammen med Ole, og det var moro å se henne sprette ut av bilen da vi var ferdige for dagen, og sto og snakket sammen.  Hun var helt sikker på at det var hennes tur og at hun skulle slippes. Som en sprettball ut av bilen,peip, tok været og ville avsted.
Jeg takker for en begivenhetsrik kveld med hyggelig dommer og dommerelev fra Buskerud Elghundklubb.


Tingeling


Annemor


Ingen kommentarer: