Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 14. august 2015

Rapport fra Ossjøen

Jeg føler meg litt i utakt med tiden om dagen, men slik er det av og til. Rytmen er ikke helt på plass igjen etter så mange uker i "valpeland". Jeg funderte over dette her om dagen, og det føles egentlig som vi har holdt på med dette kullet veldig lenge. Det har nok mest å gjøre med at ventetiden ble så lang; først løpetiden, deretter vente på tegn til drektighet før selve drektighetsperioden og ventingen på at valpene skulle komme.
Nå venter høstens mange gjøremål.
Idag skal damene ha sin årlige vaksinasjon; den måtte også vente på grunn av Tingelings drektighet.
Blåbærene venter i skogen, og jeg håper på å få tid til å plukke litt.

Bildene i dag er også fra turen vår på fjellet. Vi kom oss ikke på alle turene vi ønsket. Været styrer mye, og vi må tilpasse oss. Som jeg nevnte tidligere; fisket var ikke mye å skryte av denne gangen, men det kommer bedre tider.
Dyrelivet på  vidda er alltid interessant å følge med på. Denne gangen fikk vi besøk av en tårnfalk rundt hytta, men jeg fikk dessverre ikke noe bilde av den. En ettermiddag hørte vi kraftig krafsing i hjørnet ved utgangsdøra. Ole åpnet og der lettet en tårnfalk på lydløse vinger. Den hadde antageligvis prøvd å ta en mus ved husveggen. Den holdt seg rundt huset og var snart tilbake.
Noen dager etter var den på plass i en av bjørkene rett ved hytta. Jeg regner med at forholdene var gode i fjor, med rikelig tilgang på mat. Jeg har aldri sett så mye lemen noen gang. Det er forøvrig grundig beskrevet i bloggen fra i fjor høst.
Vi vet jo at en tårnfalk hadde rede med unger i, ikke langt fra hytta, og det var sikkert lett å fóre dem opp.
Hegrene var som alltid på plass i vika i nærheten av oss, men beveren så vi ingen tegn til i år. Den holder nok til ganske nær Dagali, for der blir beverdemningen stadig større. Vi ser den når vi tar fatt på veien innover fjellet fra bygda.


Våre gode turvenner på padletur.


Dolores på Kolsfet-sandbanken.





Annemor.


Tingeling i kjent stil - den vesle damen er det mye lyd i.


Noen har valgt fjellet som siste hvilested for sin trofaste venn.


På Ossjøen med Lågliberget i det fjerne.


Hytta sett fra vannet.


Ole på tur langs Heinselva.


Bjordalsnutan.


Heinselva med Bjordalshøgdin i bakgrunnen.


Morgenkos og turplanlegging.


Tingeling i yndlingsstolen.


Annemor.


Dolores.

Ingen kommentarer: