Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 22. oktober 2015

Tingelings dag

Tung dag med tåke og regn. Det sluddet litt over skogen mot Sigdal, men ikke slik at det la seg på bakken. Vi hadde egentlig tenkt til å slippe Tingeling øverst i Aasbraatan, men der var det flere biler parkert innover. Muligens noen av elgjegerne, så vi dro ned istedet.
Ole gikk innover med henne, og etter tre kvarters søk, var hun på fot med raskt uttak. Tett fin los, i kjent Tingeling-stil, men losen gikk dessverre rett mot veien for første gang i høst.
Jeg tok bilen og dro opp. Fikk parkert i veikanten, og trodde losen skulle krysse med en gang, men det dro oppover langs bekken parallelt med veien. Da var det bare å springe oppover og ta henne i det hun kom opp på veien. 
Nytt slipp og ny fot. Denne gangen var det harefot, som hun jobbet iherdig på. Hun dro avgårde og passerte Ole, som såvidt hadde hørt en lyd rett i nærheten, uten å se noe. 
Hun holdt på en stund til, og ble til slutt blåst inn. Hun kom i full fart, etter andre forsøk. Tror jeg begynte å blåse på så lang avstand at hun ikke hørte første gangen.
Fin dag og Tingeling var blid, fornøyd og i god form da vi avsluttet for dagen.Ingen kommentarer: