Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 30. januar 2016

Drevdommerutdannelsen er godkjent

I dag bringer jeg nyheten om at elev og aspirantarbeider på drev, er avlagt og godkjent fra dommerkollegiene og Norsk Kennel Klubb. I går kom dommerkortet i posten, og jeg er klar for dommeroppdrag til høsten. Follo Østfolds planlagte januarprøve ble avlyst etter uker med streng kulde. Det hadde vært moro å få starte allerede nå, men hensynet til viltet går foran, og det ville vært uetisk å avholde en drevprøve nå.
Rådyrene trenger mest mulig ro og bør få bruke energien sin til å finne mat.

Væromslaget de siste dagene har gitt blank holke, tung våt snø og masse smeltevann. I går gikk jeg tur på Eggemoen med damene, og fant noen traktorspor å gå i. I dumpene under snøen ligger det masse vann, så det ble å vabbe i snø og vann. Dette er den tiden på året jeg er minst begeistret for. Jeg liker ikke å traske langs veier på tur, og nå har jegikke mye valg.
I går kveld fikk vi en liten smakebit av "Tor" som herjer landet. Det knaket godt i huset, men er jo ingenting sammenlignet med været langs kysten.

Når det gjelder Dolores, har hun fått store patter og tenker nesten bare på mat. Idag er det dag 21 etter første parring, og vi følger godt med på henne. Vi må vente en stund til før vi tar ultralyd av magen hennes, for å fastslå om det er liv der inne.






Tingeling følger et rådyrspor med stor iver.


Annemor slenger seg med, men skal passe på både
Dolores og Tingeling.


Sørpe og vann.





Uværlys




Ingen kommentarer: