Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 19. september 2016

Luddes første dag som jakthund

I går ble Ludde sluppet for første gang. Spent Husse og Matte var med oss til Aasbraatan  i strålende vær. Tåken lettet da vi passerte Krøderen. Etter at våre fire var blitt luftet på den faste plassen, kjørte vi inn til Piperudtjernveien, og gikk ned til den ene elgposten, før vi slapp han. 
Vi ville ikke slippe han lenger ned, der vi vet rådyrene står, for at han skal lære seg å gå ut i søk.
Han dro avgårde med en gang, og gikk 3-400 meter ut i søk, før vi hørte han bjeffe med grovt mål. Han beveget seg bare littegrann, og vi ble redde for at han hadde stålos på en elg. Ole sprang ned, og fant han i ei nygravd grop full av gjørme. Han satt som en propp, og måtte dras opp igjen, helt uberørt.
Vi holdt oss på samme plass, og Ludde kom innom oss flere ganger og dro ut igjen. Etter en stund, begynte det å låte i han igjen bortover myra på Piperudtjern. Målet var lyst og tett, men det var nok en gammel harefot, som det ble vanskelig å rede ut. Han ville ikke gi seg, men ble til slutt blåst inn, og tok strake veien til Kristian.
Det ble en god 3 timers økt og med 10 tilbakelagte kilometer er vi fornøyde med det første slippet.

Da vi kom opp til bilene, ble det kaffekos, prat og hjertelig gjensyn med Luddes hundefamilie.


På plass og Ludde er i gang.








Ludde har vært innom for å rapportere, før
han drar ut igjen.


Hjertelig gjensyn.








Annemor og Ludde.





Ludde og Sang.


To bilder av Ludde.




Ingen kommentarer: